Aplinkos apsauga

Mums tai svarbu!

UAB “SCANDYE” veiklą vykdo, pagal ISO 14001:2015 (ISO 14001 sertifikatas) Aplinkos vadybos sistemos standarto reikalavimus. Įmonės strategija – gaminti kokybišką produkciją, tausojant aplinką ir atsakingai naudojant gamtinius išteklius ir energijos resursus.

Įmonė atnaujinama naujos kartos taupiais dažymo įrengimais, procesui naudojami tik REACH programos reikalavimus atitinkačios cheminės medžiagos ir dažai.
Įmonė atlieka dažymo ir galutinės apdailos paslaugą ir didžioji dalis jos gaminamos produkcijos ženklinama ženklais:

 

Šis ženklas dar vadinamas „Sveikatos ženklu“. Jis garantuoja, kad tekstilės medžiagoje nėra pavojingų medžiagų, kurios gali patekti ant vartotojo odos. Gamintojas garantuoja, kad yra nenaudojamos cheminės medžiagos, pateiktos draudžiamų chemikalų sąraše.

 

Šis ženklas („Gėlelė‘) yra vadinamas „Gamtosauginiu“ ženklu.
Ženklas garantuoja, kad proceso metu didžiausias dėmesys yra skiriamas aplinkos apsaugai, pradedant žaliavos gavimu, energijos resursų naudojimu, nutekamųjų vandenų susidarymui. Ženklas parodo, kad ne tik produktas, bet ir jo gavimo procesas yra draugiškas aplinkai.

 

Cradle to cradle ženklo idėja- uždaras ciklas.
Cradle to cradle ženklinami produktai privalo būti suyrantys, o proceso metu naudoti produktai lengvai suskiltų į pradines dalis ir būtų panaudoti kitų produktų gamybai.

 

The Nordic Swan („Šiaurės gulbė“) – tai aplinkosauginis ženklas apimantis socialinę atsakomybę.

Produkto gamybos metu reikalaujama laikytis ne tik aplinkos apsaugos, bet ir socialinės atsakomybės reikalavimų nuo pat žaliavos gavimo iki galutinės  produkcijos. Šie reikalavimai taikomi bet kuriai pasaulio šaliai.