Apie mus

SCANDYE

 

Šiaurietiška tekstilės dažymo tradicija

Skandinaviškas „genas”

Septynioliktus gyvavimo metus skaičiuojantis prekės ženklas „Scandye” žymi lyderystę tekstilės dažymo ir apdailos srityse. Pagrindinės skandinaviško kapitalo bendrovės vertybės ir veiklos kryptys yra užkoduotos pačiame prekės ženklo pavadinime. „Scandye” – tai bekompromisė ištikimybė skandinaviškai kokybei ir šimtametėms skandinavų tekstilės dažymo tradicijoms.

Todėl ne atsitiktinai tekstilės dažymo darbus bendrovei patiki net ir tokios visame pasaulyje žinomos skandinavų audinių pramonės galiūnės kaip danų bendrovė „Gabriel” bei norvegų bendrovė „Devold”. Ilgametis šių kompanijų, kurios yra ir vienos svarbiausių bendrovės akcininkių, pasitikėjimas „Scandye” paslaugomis yra didžiausias įrodymas, jog Baltijos regione „Scandye” yra tvirta rinkos lyderė.

 

Už stipraus vardo – stiprūs žmonės

Skambios tarptautinės „Scandye” pergalės nebūtų įmanomos be stipraus ir vieningo tekstilės meistrų ir technologų kolektyvo. Telšiuose įsikūrusioje įmonėje šiandien dirba daugiau nei 90 darbuotojų. Skandinavišką standartą bendrovė išlaiko ne tik paslaugų kokybėje, bet ir darbo santykių srityje: įmonės darbuotojams reguliariai organizuojami aukščiausio lygio mokymai, kuriamos galimybės sparčiai kelti kvalifikaciją, organizuojamos šventės ir komandos stiprinimo (team-building) renginiai.

Nuoširdų dėmesį darbuotojų finansinei ir emocinei gerovei patvirtina faktas, kad darbuotojų kaita bendrovėje yra itin žema. Kaip teigia ilgametė „Scandye” vadovė Violeta Jurkevičienė, „naujausios technologijos būtų nieko vertos, jei ne su jomis dirbantys ekspertai, savo darbe matantys prasmę, džiaugsmą ir profesinį pašaukimą – tokie yra mūsų darbuotojai”.

 

Lenktynės su pažanga

Bendrovės vadovybė nuolat stebi pažangą tekstilės technologijų srityje. Siekdami savo klientams užtikrinti aukščiausio lygio medžiagų plovimo, balinimo, dažymo ir apdailos paslaugas, nuolat investuojame į moderniausių įrenginių įsigijimą.

Žengdami koja kojon su pažangiausiomis technologijomis, bendradarbiaujame su tokiais pasaulyje garsiais tekstilės technologijų vystytojais ir įrengimų gamintojais kaip „Thies”, „Alliance”, „Brazzoli”, „Menzel”, „Cimi TNT”, „Sperotto Rimar”, „Xetma-Vollenweider”, „Krantz Moenus” bei „Fleissner”. Naujausi šių technologijos inovatorių sukurti įrengimai leidžia kasmet plėsti ir optimizuoti technologinius „Scandye” pajėgumus.

Nuosekliai investuodami į žmogiškąjį ir technologinį kapitalą, pasiekėme įstabių rezultatų: per paskutiniuosius finansinius metus įmonės gamybos apimtys sudarė net 1851 toną.

 

Už verslą didesnės vertybės

Visuomenės gerovė ir planetos ateitis nemaža dalimi priklauso nuo etiško ir moraliai pažangaus verslo elgesio. Todėl socialinės atsakomybės srityje „Scandye” siekia būti ne tik pažangiausių standartų sekėja, bet ir naujų standartų kūrėja.

Aplinką tausojame ne žodžiais, o konkrečiais veiksmais: nepaisant didėjančių veiklos apimčių, taikome konkrečias priemones siekdami apsaugoti aplinką ir pagarbiai bei taupiai naudoti gamtos išteklius. Socialinės atsakomybės srityje neapsiribojame rūpesčiu savo darbuotojų finansine, fizine bei emocine gerove. Duoti siekiame ir savo krašto bendruomenei: menininkams, teatralams, moksleiviams ir studentams, negalią turintiems vaikams.

1

MISIJA:

esame lanksti, tvari, aukštą kokybę ir pridėtinę vertę kurianti tekstilės dažymo ir galutinės apdailos įmonė.

VIZIJA:

tapti pageidaujama, patikima, inovatyvia gerai žinoma pasirinktų tekstilės gamintojų ir dažymo paslaugų pirkėjų partnere vilnos, verpalų, trikotažo, poliesterio dažymui ir galutinei apdailai.

VERTYBĖS

Bendradarbiavimas — vieningai siekiame bendro tikslo.
Atsakomybė - priimame sprendimus jausdami atsakomybę už bendrą rezultatą.
Patikimumas — laikomės susitarimų ir visuotinai priimtų moralės principų.
Nuolatinis tobulėjimas — siekiame naujų žinių, taikome geriausias praktikas.

STRATEGIJA

Plečiamas paslaugų asortimentas pirkėjams-akcininkams. Stiprinamas inovacijų ir naujų produktų vystymo procesas. Pasitelkiamos naujausios praktikos, optimizuojant gamybos procesą. Įgyvendinami aplinkos apsaugos projektai, siekiant efektyviau taupyti gamtinius ir energetinius išteklius.

VADOVYBĖS ĮSIPAREIGOJIMAI

✔ Teikiamų paslaugų atitiktis pirkėjų ir teisiniams reikalavimams.
✔ Pirkėjų, vartotojų, akcininkų, darbuotojų ir kitų suinteresuotų šalių pasitenkinimo didinimas.
✔ Rizikų ir galimybių vertinimas.
✔ Tikslų atitiktis įmonės paskirčiai, kontekstui, pokyčiams ir strateginei krypčiai.
✔ Saugios ir sveikos darbo aplinkos užtikrinimas, konsultavimasis su darbuotojais, darbuotojų atstovais ir jų dalyvavimas, šalinant DSS pavojus ir mažinant riziką,
✔ Įtakos taršos mažinimui didinimas, gamtinių ir energetinių išteklių taupymas.
✔ Nuolatinis integruotos vadybos sistemos, funkcionuojančios pagal LST EN ISO 9001 :2015, LST EN ISO 14001:2015, ISO 45001:2018, SA8000:2014 standartų ir įmonės reikalavimus, gerinimas.